Gazaltı MIG Kaynağı

Gazaltı MIG Kaynağı

Birbirinin aynı veya ergime sıcaklıkları birbirine yakın olan iki veya daha fazla metal veya termoplastik malzemelerin; ısı, basınç veya her ikisi birden kullanılarak ve aynı cinsten bir malzeme ilave edilerek veya edilmeden birleştirme tekniğine kaynak denir.

Metal Inert Gas kelimelerinin baş harflerinden oluşur. MIG kaynağı yöntemi helyum, argon gazları ve bu gazların karışımından oluşan  gazların koruyucu etkisi altında yapılan metal ark kaynağıdır. Bu kaynak türünde ergime, arkın iş parçası ile elektrot arasında oluşmasında meydana gelir. Elektrot geliş hızı kontrol edilen  bir  bobin  tel halinde kaynak bölgesine gönderilir. Koruyucu gaz torçtan üflenerek ergiyik  banyosu  ile hava arasında bir gaz tabakası oluşturur.

Mig gazaltı ark kaynağı ark oluşumu (üstte solda) Mig kaynağının görüntüsü (üstte sağda)

Elle yapılan MİG kaynakları yarı otomatik olarak gerçekleşir. Kaynak sırasında torç parçaya çok yakın tutulursa, akım otomatik olarak yükselerek, telin daha çabuk ergimesine neden olur. Bu durum ark boyuna da etki eder. Torcun iş parçasından fazla uzakta tutulması durumunda ise, kaynak akımı otomatik olarak azalır ve normal ayarlanan  ark boyu daha da kısalır. Bu işlemlerde kaynakçı ark boyunu belirli yükseklikte tutmalıdır.

Gazaltı kaynak yöntemleri arasında önemli bir yere sahip olan Mig kaynağının yapılışı

Mig gazaltı kaynağının görünüşü

MIG gazaltı kaynağı Elemanları

MIG gazaltı kaynağı elemanları, kaynak makinesi, tel besleme mekanizması gazaltı torcu ve koruyucu gaz ünitesinden oluşmaktadır.

Mig gazaltı kaynağı donanımları

**Alıntıdır.